Over de oorsprong van tattoo kunst in Polynesië is nog steeds discussie. Nu voor ons geen discussie mogelijk, na een verleden in het rugby en All blacks is de liefde voor deze stijl enkel groter geworden met de dag.
De echte traditie van Polynesische tatoeages bestond al meer dan 2000 jaar geleden. Historisch gezien was er geen schrift in de Polynesische cultuur, dus de Polynesiërs gebruikten tattoo kunst die vol zat met kenmerkende tekens om hun identiteit en persoonlijkheid uit te drukken. En de dag van vandaag is dit ook een vorm van expressie uitdrukken van onze persoonlijkheid. We doen dit met kledij, haarstijl, Piercings, tattoos zijn daar allen een deel van.
Het was in Tonga en Samoa dat de Polynesische tatoeage zich ontwikkelde tot een zeer verfijnde kunst. Tongaanse krijgers werden getatoeëerd van de taille tot de knieën met een reeks geometrische patronen, meestal bestaande uit herhaalde driehoek motieven, banden en ook gebieden van effen zwart. Deze zien we nog steeds terugkeren in deze modernere vorm van tattoos. En we blijven steeds evolueren in deze tattoo stijl
Het was echter niet ongebruikelijk dat Samoaanse vrouwen ook werden getatoeëerd. Maar de afbeeldingen waren beperkt tot dingen zoals een reeks delicate bloemachtige patronen (meestal geometrisch) op de handen en onderlichaam.